Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Cursusinhoud

Het asiel- en vreemdelingenrecht is continue in beweging, misschien wel meer dan andere rechtsgebieden. Niet alleen verandert de feitelijke situatie in de wereld onder invloed van politiek op Nederlands, EU en internationaal niveau, maar ook vanwege de complexe regelgeving op deze niveaus en de bijbehorende jurisprudentie. In deze praktijkcursus wordt u in een dag bijgespijkerd over de belangrijkste veranderingen op de meest voorkomende gebieden van het asielrecht en het reguliere vreemdelingenrecht. Denkt u dan aan: Dublinprocedures, veilige landen, geloofwaardigheidsbeoordeling, openbare orde, gezinshereniging en EU-toestsing. Als de actualiteit erom vraagt, dan kan er afgeweken worden van de onderwerpen. In ieder geval is het doel van de cursus om alle recente ontwikkelingen inhoudelijk te bespreken, voor zover deze in praktische zin relevant zijn voor de Nederlandse immigratieprocedures. Het doel van de cursus is om de deelnemers hun verworven kennis in de praktijk te kunnen laten toepassen.

De docenten mr. Marq Wijngaarden en mr. Eva Bezem

Mr. Marq Wijngaarden

is advocaat sinds 1989 en gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter; niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Daarnaast is hij lid van de specialistenvereniging van straf- en vreemdelingenrechtadvocaten en geeft hij regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten.

Expertise: strafrecht, migratie, openbare orde

Nevenfuncties: Lid adviescomissie Asiel van Vluchtelingenwerk Nederland, docent bij OSR en SSR

In de media: NOS: Advocaat Dolmatov: “Nog erger dan ik dacht,” interview (12 april 2013)

Pauw en Witteman: interview over bootvluchtelingen (30 maart 2012)

Advocatenblad: “Liever procestijger dan roeptoeter,” interview (februari 2013)

Mr. Eva Bezem

is advocaat sinds 2012 en gespecialiseerd in het migratierecht met zowel zakelijke als particuliere cliënten. Zij is expert op het gebied van gezinshereniging. Daarnaast specialiseert zij zich in arbeidsmigratie, met name startups en kunstenaars. Verder staat zij cliënten bij in kwesties rondom het nationaliteitsrecht, asielrecht en DUO-procedures omtrent inburgering. Zij heeft jarenlange ervaring in de advocatuur en daarbij altijd volledig de focus op het migratierecht gehad. Voordat zij advocaat werd, heeft zij o.a. bij het College voor de Rechten van de Mens gewerkt en lesgegeven in het internationaal en Europees recht aan Tilburg University. Zij is geboren in België en spreekt Nederlands Engels en Frans.

Expertise: Mensenrechten, mIgratie, europees recht.

Inschrijving

De officiële bevestiging ontvangt u binnen 3 dagen na inschrijving. Ontvangt u de officiële bevestiging niet binnen 3 werkdagen dan verzoeken wij u per e-mail contact met ons op te nemen.

6

Mr. M. Wijngaarden

Docent

  • Groningen
  • 2 juni 09:30 uur
  • € 395
  • 6 PO punten
Inschrijven

Inschrijven

Meer cursussen die binnenkort plaatsvinden

Hieronder een overzicht van cursussen die binnenkort starten.