IPR familierecht

Cursusomschrijving

De cursus zal gaan over het IPR familierecht met bijzondere aandacht voor internationale bevoegdheid en toepasselijk recht in echtscheidingszaken (echtscheiding, gezag, omgang en huwelijksvermogensrecht). Daarnaast ook voor de afstammingszaken (ontkenning, vervangende toestemming erkenning, vernietiging erkenning en gerechtelijke vaststelling).

Tijdens de cursus is er uitgebreid aandacht voor de praktische toepassing van de IPR regels.

De docent

Prof. mr. dr. Ian Sumner

Ian Sumner (46) is werkzaam als hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht Tilburg University en rechter (cluster familie en cluster jeugd) rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda. Hij is Brits van origine en heeft rechten in Cambridge, Engeland gestudeerd voordat hij in 2001 naar Nederland kwam om een promotietraject te starten aan de universiteit Utrecht. In 2012 heeft hij de universiteit verlaten en heeft 12 jaar een eigen onderneming gehad (Voorts Juridische Diensten) waaruit hij veel opleidingen heeft verricht op het gebied van het nationaal en internationaal familierecht, alsmede veel advocaten heeft bijgestaan in lopende procedures ten aanzien van de IPR aspecten in hun zaken. Voor zijn aanstelling in Breda als rechter heeft hij als rechter-plaatsvervanger gewerkt aan de rechtbank Overijssel, de rechtbank Limburg en de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Inschrijving

Voor de cursus IPR familierecht op 6 september 2024 van 9.30-17.00 uur. Binnen 3 dagen na inschrijving ontvangt u de officiële bevestiging van deelname. Ontvangt u de officiële bevestiging van deelname niet binnen 3 dagen dan verzoeken wij u per e-mail contact met ons op te nemen.

6

Prof. mr. dr. Ian Sumner

Docent

  • Groningen
  • 6 september 09:30 uur
  • € 425
  • 6 PO punten
Inschrijven

Inschrijven

Meer cursussen die binnenkort plaatsvinden

Hieronder een overzicht van cursussen die binnenkort starten.