PPP-opleidingen

Welkom bij PPP-opleidingen. Wij zijn een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling en bieden cursussen en intervisiebijeenkomsten aan voor juristen, advocaten in Noord-Nederland. De cursussen vinden plaats in Groningen, hebben een academisch niveau en worden tegen kostprijs aangeboden. Onze cursussen beslaan meerdere rechtsgebieden, met een nadruk op de Wet voor verplichte geestelijke gezondheidszorg, Wet zorg en dwang, Vreemdelingen- en Asielrecht en Personen- en Familierecht. De intervisiebijeenkomsten spelen zich af op het gebied van Psychiatrisch Patienten Piket.

Onze missie is om advocaten in Noord-Nederland te ondersteunen bij het versterken van hun kennis en ervaring, en hen te helpen groeien en ontwikkelen in hun carrière.

Onze geschiedenis

PPP-opleidingen is voortgekomen uit de Werkgroep Psychiatrische Patiënten Piket, een werkgroep van advocaten in het Arrondissement Groningen die zich bezighielden met de verdediging van patiënten die gedwongen opgenomen werden in een psychiatrisch ziekenhuis. Rond de eeuwwisseling werd de Stichting Psychiatrische Patiënten Piket opgericht, en sindsdien organiseert PPP-opleidingen voor advocaten in Noord-Nederland cursussen op meerdere rechtsgebieden en intervisiebijeenkomsten op het gebied van Psychiatrische Patiënten Piket.

Onze waarden

Bij PPP-opleidingen geloven we in het creëren van een omgeving waarin advocaten zich op hun gemak voelen om kennis en ervaring uit te wisselen. Wij geloven in de kracht van samenwerking en het delen van kennis om onze doelgroep verder te helpen in hun carrière.

De mensen achter PPP-opleidingen

Ons bestuur bestaat uit ervaren advocaten die toegewijd zijn aan het verstrekken van de best mogelijke opleidingen en intervisiebijeenkomsten. Wij werken samen met ervaren docenten om ervoor te zorgen dat onze programma’s up-to-date, relevant en uitdagend zijn.

Mr. M.M. Rietveldt – Voorzitter

Advocaat –

Mr. K.J. Meijer – Penningmeester

Docent Recht –

Mr. J.M.J. Lubbers – Secretaris

Jurist –