Personen- en familierecht

Cursusomschrijving

Het betreft een brede tweedaagse cursus op 6 en 7 juni 2023, een update met drie docenten op het gebied van personen- en familierecht. Aan de orde komen het huwelijksvermogensrecht, het alimentatierecht, de fiscaliteit bij echtscheiding en de beëindiging partnerrelatie.

Mr. Bart Breederveld, mr. Tom van Baren en mr. Rob van Coolwijk zijn bij elkaars onderwerp aanwezig, vullen elkaar aan en gaan eventueel met elkaar in discussie.

De docenten

Mr. Bart Breederveld

is advocaat bij Rensen advocaten te Alkmaar en houdt zich met name bezig met advisering en procederen op het terrein van het afwikkelen van vermogen bij scheiding en overlijden. Hij is tevens als docent verbonden aan de Vrije Universiteit te Leiden en doceert daar, alsmede aan de Universiteit te Utrecht diverse vermogensrechtelijke vakken waaronder het huwelijksvermogensrecht en het relatievermogensrecht. Voorts doceert hij bij diverse onderwijsinstellingen en opleidingsinstituten o.a. de vFAS en SSR. Gepromoveerd op het onderwerp de huwelijksgemeenschap bij echtscheiding. Publiceert regelmatig in diverse tijdschriften. Hij is als een van de adviseurs van de initiatiefnemers van het wetsvoorstel tot beperking van de gemeenschap (33987) nauw betrokken geweest bij het wetgevingsproces leidend tot het in werking treden van de wet per 1 januari 2018.

Mr. Tom van Baaren

heeft een brede opleiding genoten aan de universiteiten van Nijmegen (Nederlandsrecht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. Deafgelopen 20 jaar heeft hij eerst het fiscalevak in algemene zin geleerd en is later uitgegroeid tot financieel en fiscaal hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.

Mr. Rob van Coolwijk

is jarenlang voorzitter geweest van de Vereniging Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFas) en het Instituut voor Mediation en Familierecht opleidingen (MFO). Rob geeft regelmatig cursussen op het gebied van het familierecht, publiceert met enige regelmaat artikelen en is hoofdredacteur van de kennisbank Split-Online.

Inschrijving

De officiële bevestiging ontvangt u binnen 3 dagen na inschrijving. Ontvangt u de officiële bevestiging niet binnen 3 werkdagen dan verzoeken wij u per e-mail contact met ons op te nemen.

12

Mr. dr. B. Breederveld

docent

  • Groningen
  • 6 juni 09:30 uur
  • € 750
  • 12 PO punten
Inschrijven

Inschrijven

Meer cursussen die binnenkort plaatsvinden

Hieronder een overzicht van cursussen die binnenkort starten.