Wvggz en Wzd

Cursusinhoud

De cursus verplichte zorgwetten informeert u over de Wvggz, de Wet zorg en dwang en de Wet forensische zorg. Na afloop van deze drie uur durende cursus bent u weer op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en andere wetenswaardigheden rondom deze wetgeving.

De docent

Mr. dr. R.B.M. (Rob) Keurentjes heeft als rechter ruime ervaring opgebouwd met de voorgangers van de Wet verplichte ggz, de krankzinnigenwet van 1884, de Wet Bopz van 1999 en inmiddels ook met de verplichte zorgwetten. Hij is rechter sinds 1985, was president rechtbank Groningen van 2007-2012 en senior rechter A. privaatrecht/strafrecht bij de rechtbank Noord-Holland (specialisme strafrecht en psychiatrie).

Daarnaast was hij lid van de begeleidingscommissie Wet Bopz en voorzitter van de eerste en de tweede evaluatie van de Wet Bopz en voorzitter van de derde evaluatiecommissie Wet Bopz. Momenteel is hij actief als rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Gelderland.

Hij geldt als autoriteit op het gebied van bovenstaande wetten, heeft meerder boeken over de Wet Bopz en over de Wet verplichte ggz geschreven en is hoofdredacteur van het blad Jurisprudentie gedwongen zorg. Hij geeft cursussen aan met name rechters, officieren van justitie, psychiaters, geneesheerdirecteuren en advocaten.

Inschrijven

Binnen 3 dagen na inschrijving ontvangt u de officiële bevestiging van deelname. Ontvangt u de officiële bevestiging niet binnen 3 werkdagen, dan verzoeken we u per e-mail contact met ons op te nemen.

3

mr. dr. R.B.M. Keurentjes

Docent

  • Groningen
  • 9 juni 13:30 uur
  • € 185
  • 3 PO punten
Inschrijven

Inschrijven

Meer cursussen die binnenkort plaatsvinden

Hieronder een overzicht van cursussen die binnenkort starten.